top of page

Ruggespraak

Miskraam? Het zieltje vertelt aan zijn Moeder waarom...

Prachtige vlinders zijn neer gedaald in haar opgestoken knot. Aan de andere kant heeft ze een rode opzichtige, zijden bloem gestoken. Jolanda heeft tijdens haar zwangerschap last gekregen van haar onder rug. Ze is heel benieuwd of ik daar iets over kan zeggen of zien. Normaal gesproken kijk ik naar blote ruggen en vertelt de rug mij op een diep en onbewust nivo wat er speelt. Maar vandaag doen we het anders.  Ik voel namelijk dat de spirituele wereld mij kennis wil laten maken met ander wegen die naar Rome leiden…


Ik sluit mijn ogen. Laag in mijn rug wordt een specifieke plek, zo groot als een 2 euro munt, ijskoud. “Is dit de locatie in je rug waar pijn hebt”, vraag ik haar. Ze beaamd verbaasd, dat is precies de plek. Ik voel een blokkade van oude, opgehoopte en vast zittende angst. Wil je verlichting en verruiming hierin ervaren? Ben je bereid los te laten wat je lichaam voor jou daar heeft bewaard? We gaan verder op de behandeltafel. Jolanda ligt op haar rug. Ik vertel wat ik waarneem.

Oerangst onderin je rug

De reis van een zieltje naar aarde, gebeurd onder zorgvuldige en liefdevolle begeleiding van diverse Engelen. Toch kan de reis voor een zieltje én het belichamen van een fysiek lijf, heel spannend zijn. Vaak ontstaan er tijdens deze reis van het zieltje (oer) angsten, zoals “je verlaten voelen” of “je niet goed genoeg voelen”. Bij de moeder kan tijdens de zwangerschap of na de bevalling haar eigen diep gewortelde oerangst, die in het lichaamsbewustzijn ligt opgeslagen, getriggerd worden. Deze angsten liggen onder in je rug of bekken opgeslagen. Jolanda herkent deze angst.


Niet klaar om in een fysieke gedaante aanwezig te zijn Daarna vertelt Jolanda dat ze na de bevalling van haar oudste zoontje, een miskraam heeft gehad. Ik ging in gesprek met dit lieve zieltje en hij vertelde mij dat hij niet klaar was om Aarde in een fysieke gedaante te beleven maar dat hij Jolanda wel heeft uitgekozen als zijn aardse moeder en zij de beste moeder is die hij zich maar kan wensen. Het lieve zieltje liet zich zien als een vlinder met prachtige oplichtende, aqua blauw groene vleugels. In zijn niet fysieke gedaante is hij bij Jolanda en haar andere kinderen op Aarde. Het zieltje liet ook zien dat hij met haar oudste zoontje communiceert omdat zij elkaar zien. Ook gaf het zieltje aan dat Jolanda hernieuwd contact zou gaan ervaren nu zij van zijn aanwezigheid bewust was geworden.


Soms kiest een zieltje een andere route

Jolanda vertelt heel open en eerlijk dat ze nooit echt verdriet om de miskraam had gevoeld. Dat ze zich daarover ook wel schaamde omdat ze alleen de verhalen kent van vrouwen die zo’n gebeurtenis als zeer verdrietig ervaren. Ik begreep haar volkomen en het klopte zo bij de warme boodschap van het zieltje. Het is niet een kwestie van gelukt of niet- gelukt (mis-kraam). Het is de uitkomst van de ‘verwachting’ die anders is. Soms kiezen zieltjes voor een andere route, een andere weg naar Rome, omdat die beter bij hun past.


Jolanda draaide zich om op de behandeltafel. Nu dit stukje van haar vlinderkindje aan het licht was gekomen kon ze een deel van haar eigen oer angst, onbewust opgeslagen in haar onderrug, los laten. Mijn handen werden geleid en wisten precies wat ze moesten doen om meer ruimte en healing te geven aan dit deel wat vast zat in haar rug.


Reactie Jolanda na de Ruggespraak sessie

"Het bij jou zijn heeft mijn vertrouwen vergroot in wat ik voel. De aanwezigheid van Karin gevoeld en ook het zieltje van de miskraam. Hij maakt er nu een spelletje van. Dan voel ik hem links en zeg dan in gedachte dat ik hem voel, dan gaat hij meteen naar rechts en weer naar links. Mijn oudste zoon zegt inderdaad dat hij er heel vaak is en dat het een jongentje is. Hij was helemaal verbaasd dat ik dat niet wist. Alles stroomt nu en komt op het juiste moment. Heb nu ook een opdracht gekregen om een urn te maken voor een vroeggeborene. Dat is natuurlijk helemaal geen toeval..."


39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page