top of page

Coming

SOON

RUGGESPRAAK

Het ruggenproject dat Cisca 'per ongelijk' startte om de kunstenaar in haar meer ruimte te geven, blijkt ook een  snelkookpan voor haar spirituele proces te zijn.
Cisca ontdekt haar eigen rug nadat ze uit nijd haar rug naar de camera toe draaide, tijdens het maken van een zelfportret. Ze werkte toen als fotograaf.  In haar rug zag ze kracht en tegelijkertijd souplesse.
"Hoe kan het dat ik dit lichaamsdeel, dat al heel mijn leven bij mij was, nog nooit eerder zo had gezien?"
De impact van het zien van haar eigen rug was zo groot dat haar zelfbeeld veranderde.
Ze was van mening dat meer vrouwen hun rug, en daarmee hun eigen kracht, moesten zien en besloot 6 maanden lang alleen maar vrouwenruggen te fotograferen.

Ruggenspraak,
is een bundeling van 40 boeiende zielsportretten en ontwapende levensverhalen van vrouwen die Cisca (opnieuw) in contact bracht met dit vergeten deel van zichzelf: de RUG.Cisca ontdekt dat er zoveel meer schuil gaat achter onze rug, dan we in eerste instantie denken. Op je rug draag je niet alleen je verleden en je leed, maar ook je vleugels en je kracht. Alleen wie weet dat nog? Wie weet hoe haar rug eruit ziet. Wie weet wat haar rug te vertellen heeft?
Elk van de vrouwen die ze fotografeert ging door een wezenlijk transformatie proces van healing en heldere inzichten, door juist hun rug naar haar toe te keren, geven ze hun diepste geheimen prijs.
Cisca leest je rug alsof het een boek is.

Dat ging gepaard met een persoonlijk ontwakingsproces,  dat als een rode draad door deze verhalen loopt.

Ondanks dat ik dit project een aantal jaar geleden heb gedaan (2019) is het in de huidige ontwikkelingen waar de mensheid zich in bevind, heel actueel.  Ruggenspraak bevat niet alleen nieuwe wijsheid over onze rug en spirituele ontwikkeling maar heeft ook een helende werking bij het lezen ervan. De rug als spiegel van de ziel.
 

 

Pre - Order

Bestel hier alvast jouw boek!

Bedankt voor jouw bestelling

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page